Jas nikogas ne go tupam , ako nesto ne sum 1000 % siguren ne se trudam ni bukva da napisam .....uste li ne primeti toa
zatoa , ajde prvo probaj i ce ti bide pojasno .Ok ,sekako vejce zabegavme pa se nadevam nekoj ce prefli vo posebna tema posto e interesna temata ...Vidi , tezinata na masinkata e vo centarot na balansot i zatoa ima mnogu malku vlijanie na vkupniot balans na trskata ...Kolku god tezina da stavas na toa mesto balansot neproporcionalno malku se menuva ....PROBANO mi e na eden kup trski i znam sto pisuvam ...... I za spin masinki sum go cital istoto ...demek so ovaa masinka trskata ima ubav balans a so ovaa masinka ne .. . .lujge koj ne proverilie prakticno tuku procenuvaat po ona sto osejcaat dodeka drzat vo race ......trskata se razbira ....
Mislam deka imam stavano sliki na nekoj forum od edna trska so dve razlicni po tezina masinki / 300 grama razlika / , ako gi najdam sam ce vides . a najubavo i ti PROBAJ pred da napises nesto ponataka
Ne taka Keltan,ako sakas da ne go tupis,ke zemes matematicki ke mi dokazes,tezina na blank,dolzina na blank,tezina na sprovodnici,rastojanie na sprovonici,tezina na rolenhalter,tezina na pluta(duplon),tezina na masinka.Koga toa matematicki ke go napises i ke kazes rolenhalterot treba da bide na tolku santima od krajot na trskata,a ne dva santima vamu tamu.Togas ke ti kazam deka ne go tupis,zboruvas so fakti.I taka