Се фино со овие стапови,него како што фрлаат на клиповите освен на некоја плажа не знам каде на друго место ке фрлаш на тој начин,глеј што прават перуети,салта ово-оно.Зборот ми е дека дали е на слободен,дали на натпревар пак ке мора да фрлаш преку глава или рамо,со егзибиции богами тешко,па и плус систем со мамец итн се ке иде у ку**ц.
И прашање е дали со обично фрлање преку глава/рамо ке се постигнат тие далечини,како што вика дечкото 198м со лесно фрлање.
Znaes li zosto mi se intersni ovie trski ? Pogledaj im ja prvo tezinata na blankovite i sporedi so gotova krapska trska od Daiwa .Imaat meso Dimitar , praveni ze za natprevari vo dalecina ..a toa e tortura za edna trska , znaes li kolku treniraat tie lujge ...ako bese lesno da frles 270 metri i jas i ti ce naucevme za edno popladne ..E ova ni zajakot nema da go skrsi kolku god sakal da zapina .
Najgolema kocnica na vas krapciite za dostiganje pogolemi dalecini , pokraj nepoznavanjeto na ispraviot nacin na frlanje i ne treniranje vi e STRAVOT ..na site Vas pa i na mene .STO ako PUKNE ti e prva misla koga naluten zemes trskata vo race da frlis tamu kade ti skokaat krapovite
E so vakvi trski toj strav bi zaminal kako maglata nautro ..barem jas mislam taka po ova sto dosega uspeav da procitam za niv . . .