Ilija, kako cizmite ? Daj spodeli zbor dva za da znaeme dali da te kopirame ili da barame drugi koga ke dojde vreme
Primer udobnost, tezina i slicno.
Mene licno mi e smaceno od filc, naidam li na kaliva strmnina obavesno bacuvam zemja.
Znaci ke probam da bidam realen.
Gi zemav Korkers KGB koj gi promoviraat za mnogu izdrzlivi,ekstremno visoki, robusni i gajding( neznam kako da go prevedam ova)
So samoto toa cizmite se napraveni od nekoj materijal koj mislam deka kursum ne go bie ama zatoa dokolku kleknes i cizmite ti se previtkani za kratko vreme ke te zaboli nogata zatoa sto krutijot materijal teznee da ja zadrzi format na ispravena cizma.
Preporacuvam da zemete cizmi so povekje tekstil (Buckskin,Whitehorse)
Veruvam deka se mnogu poudobni.
Sto se odnesuva do djonovite mozam da kazam deka poracav povekje djonovi bas za da ja izvidam celata situacija.
Vibram,Vibran so sajki,Filc,Filc so sajki i guma so sajki.
DO sega go imam noseno samo Vibramot so sajki i mozam da kazam deka e najdobro nesto sto sum go imal od djonovi.Predhodno sum imal filc i guma so sajki.Vibramot pravi golema razlika.
Isto taka sum zadovolen sto mozam da gi menuvam djonovite mada iskreno do sega voopsto ne sum gi izvadil Vibramot so sajki,no na toj nacin smetav deka dokolku napravam greska vo izborot ke imam pravo na popraven za 20$ otkolku da zimam novi cizmi.
Znaci Vibram so sajki.
Posle edna godina koristenje primetiv deka po nekoja sajka mi se ima otkaceno sto e rezultat na faktot deka promenlivite djonovi se mnogu tenki pa realno vo Korkers nemaat mnogu "meso" za da gi zakacat sajkite podlaboko,no sepak se dosta izdrzlivi.
Od aspekt na udobnost mozam da kazam deka se mnogu udobni ako se zeme vo predvid deka jas go imam naj heavu duty modelot.
Veruvam deka drugite modeli se podobri.
Znaci preporacuvam sekoj da si zeme Korkers so Vibram so sajki ili pak ako ne moze da zeme Korkers neka bide drug brend so Vibram so sajki.
Mislam deka guma so sajki ne e dovolno.Mora da bide Vibram.
Vo delot na tezina neznam sto da kazam.Poima nemam kolku drugite mozat da bidat teski taka da nemozam da gi ocenam.Ova e sepak podatok koj lesno moze da se proveri na internet.