Na mojot swich rod ZPEY 9,6ft. #7 ,resiv da mu go smenam konecot. Ovoj pat nema da zemam WF, nego shooting head od istata firma.
ZPEY UNIQUE
Posto ovakvite konci se kratki, gorenavedeniot e 9,9M, potrebno e da se naddade runing line
Ovaa kombinacija e dobra za vetrovito vreme, a i polesno se postignuvaat dalecini nego so WF koncite.
Ne se dobri vo situacii kade sto se potrebni ponezni zafrlanja, na primer so suva musica. Namena ke mu bide, musicarenje lososi na siroka reka i musicarenje na more kade postojano mi duva veter koj koga e pojak mi stvara golemi problemi so WF konecot.
Na Guideline musicarkata koja e 9ft. #5 isto taka ke go smenam konecot,verovatno uste slednata nedela.
I vo ovoj slucaj ke zemam konec od istata firma od koja e i musicarkata. malku se dvoumev pomegu LOOP Opti ili Evotec , ali padna odluka za GUIDELINE HIGHWATER WF od prosta pricina sto imam ubeduvanje deka Guideline si gi ima izbalansirano svojte snjurovi za svojte musicarki. LOOP ima fantasticni konci, ali za niv ke razmisluvam koga ke zemam LOOP musicarka.Inace cenata pomegu gorenavedenite brendovi e odprilika ista.