FK e dobar za strimer zatoa sto mozes da koristis pogolem broj. Tamo kade sto bi koristel 0,22 mono bez "griza na sovest"
koristam 0,27 FK , neli poradi svojata "nevidlivost". Udarite na strimer se eksplozivni/energicni, doaga do kinenje pred nego sto si i uspeal da ja podignes trskata. Znaci edna pricina zasto FK e toa sto ni dozvoluva da koristime pogolem broj sto znaci i pomalku kinenje. Druga prednost e sto debelinata na tipetot mi ovozmozuva podobra kontrola na tezok strimer pri zafrlanje. Isto taka i lideri od FK se podobri od Mono pri musicarenje so strimer. Istegnuvanjata na liderot pri zafrlanje strimeri, pogotovo oteznati imaat pomal efekt kaj FK odkolku kaj Mono , sto znaci deka izvetoperuvanjata kaj Monofilamentskiot lider i tipet se mnogu pogolemi nego kaj flurokarbontskiot . Ovaka barem ja gi dozivuvavm rabotite.
Inace koga idam na morska pastrmka bezrazlika dali se raboti za reka ili more najcesto koristam FK 0,27mm od LOOP
Ne deka e najdobar nego ja imam malku navijacki pristup na rabotite
Inaku odlicen e .
Isto i Guideline ima odlicen flourocarbon Egor
So Vision generalno imam problem , ednostavno ne mi se simpaticni
Za suvi moja preporaka bi bila od 0,16mm do 0,18mm monofilament vo zavisnost od goleminata na ribata a pogotovo vremenskite priliki. Pomal broj od 0,16mm go odpisav zatoa sto onaa riba na koja i smetaat ovie golemini nejkam ni da ja fatam.
Monofilament kupuvam od Sameo
So nimfi ne lovam