koga ke kupes ajkula soberine site od forumov jas ke ja spremam od mene tecnostite . a ide sezona fati ti nekoj od 7kg i pustigo 10 luge ke ti recat bravo a 100 ke te pcujat . jas ke g pustam a druk pozadi mene vlece mreza i ke gi sobira . nikola bese svedok na edna takva situacija kaj nas nie cekame krap a pred nas pominuva mrezar so camec.
Потполно си во право. И се ми се чини дека другиве рибари што се залагаат за пуштање на рибата немаат доживеано некоја слична ситуација како оваа што ја наведе,па затоа така размислуваат. Лани одам на Вардар (одвај дочекав да се направи како што треба за риба да видиме
) и до сабајле извадив едно парче од 3 кг до 12ч и си отидов. Следниот ден одам од сабајле, на истото место и уште неа беше разденето салам, се средив и за да фрлам некој ми вика, еј не фрлај таму мрежи имам ставено! Ха! Добро познат апаш за риба од нашиот град. Си ги собра мрежите, си извади еден крап од 4-5 кг, беше човекот незадоволен оти одел на сом, ама јебига вика следниот пат повеќе среќа! Останав докај 11ч, не чепна, нормално, и си отидов.
Е кога ваково нешто ќе види со свои очи кеченрилиз риболовецот тогаш, нека каже колкаво задоволство му причинува пуштањето на рибата, знаејќи дека браќата ќе ја соберат следниот ден со мрежа.
Поздрав