www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Ное 27, 2024 2:31 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1234»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Ајде да размислиме ???
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 09, 2012 8:25 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 28, 2011 5:51 pm
МислењаCOLON1321
ЛокацијаCOLONRåån
ilija НапишиCOLON
Moe mislenje i za forumov i za Ribar 2011.
Mislam deka treba da ima desetina ludje i tamu i tamu koj ke bidat poveke vkluceni i normalno e da imaat nekakvi primanja.Kolku i da zvuci seto ova glupavo dozvolete da objasnam.
Na eden sostanok i Howits me podrazmisli razgovarjki za clenstvoto kako edna masa koj moze da bide promenliva(izvini ako loso parafraziram) ama se vospostavi deka e vistina.Vo daden moment imas nekoj lica koj se aktivni,pa drugi,pa nekoj e entuzijasta,nekoj kritikuva.... seto toa e clenstvo.
E sega za da ne zavisi forumot i Ribar 2011 od takva nekoizistentna masa dobro e da ima nekolkumina koj ke se prepoznaat kako lideri i ke si ja gledaat idninata tuka.Istite tie ludje ke mozat da predlozuvaat akcii,da gi koordiniraat,da delegiraat...
Zamisli nekoj nov clen saka da pomogen vo nesto i ima eden kup propusti poradi neprocitanite temi vo minatoto.Pa pak od pocetok da se objasnuva se.Taman si go obucil i tipcevo isceznalo.
Da ne gusam mnogu.Ovoj forum se bazicira na volonterstvo ama sekade volonterite pomagaat vo nekakva struktura koja e postabilna inace samite volonteri ke se izgubat vo svojte dobri nameri.
Idninata e vo nekolku ludje so nekakov interes i nema nisto loso vo toa.Inace se ke propadne volonterski :mrgreen:
Potpolno se slagam. Za uspeh, potreben e lider ili lideri so vizija i entuzijazam koj ke znaat da ja povedat i motiviraat masata. Znaci bez organizacija i nekoj koj ke go vodi i osmisluva toa, nema nisto.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 09, 2012 8:35 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
I jas se slagam so Ilija (Atanasovski) lider si ima drushtvoto no shto ponatamu? Koncesija i da se zeme, togash?! treba pari da se vlozat, oti toa e ogromna investicija i ne e samo aj sega ova ke bide nasha voda i kraj sme zavrshile rabota. A donaciite gi gledavme (jas nemam daeno nishto sega za sega, :oops: ama od prvata plata ;) ) donaciite se preslabi i premalce.A okolu karanicite-ne dolikuva na nikoj da se kara so nekoj PRED POLOVINA MAKEDONIJA.Imate PP i tamu terajte si gi mislite.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 09, 2012 8:45 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Јас не гледам дека темава е за РИБАР 2011, мислам дека Полиз лошо ја сватил, а Мики уште повеќе. Значи темата е за состојбите во Македонија кои не се сјајни, да беа состојбите добри сигурно немаше ниту да има нови здруженија, фактите се следни. Ако се вратиме година, годинаипол наназад, кога ќе ве прашаа кое здружение, или концесионер сметате дека работи добро, или пак приближно добро, т.е која вода во МК е во релативно добра кондиција, што ќе кажевте ? Јас би кажал браво за Дрим и за Глобочичко езеро и до некаде браво за Јасен и Козјак,.....незнам колку сум во линија со други размислувања, ама тоа е моето размислување. Е сега да сме имале едно 20-тина вакви здруженија и води, за кои може да се каже едно релтивно “браво“, тогаш сите ќе бевме среќни и весели....замислете само 20-тина вакви јаки и добри здруженија, сигурно ќе правеа и јака Федерација, ама за жал не е така и во една таква ситуација природно се раѓа потреба од нови здруженија. Еве добар пример се штипјаните, односно здружението Брегалница, тргнати се како Воз и газат све пред себе и нема кој нема да рече “алал да ви е дечки, честитки“ и ако продолжат така и нивниот ревир ќе влезе во редот на релативно добри и посакувани води. Него моабетот е како да ги засилиме другите здруженија, кој каде е вклучен, немора да е вклучен во Рибар 2011, нека е вклучен во Вардар, во Пчиња, во Костреж, ....кај и да е, ама да има резултат на нивните води

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 09, 2012 9:04 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
:D :D
mentalitet kolegi makedonski..eve edno primerce od vcera,,

metalurg klub vo veles pravat vcera kup na nase ezero, i sto se slucuva..

postojat 3 kluba vo veles ,,babuna ,,krkuska i metalurg,, site 3 ocite ke si izvadat eden medgu drug, za sto za pusto nivno ego,,

i metalurg ne gi kani ove 2 ekipi kani drugi 12 i pocinja kupov,, dodeka babuna vika ispektorka da seto toa go rasipe ,ama ljudgevo od metalurg dobile odobrenie od ministerstvoto i od lokalnata samouprava za odrzuvanje na kupov,,

i ispektorite nemoze po magareto i pocnale so ribarite,, nema lovenje na ovaa voda dodeka ne se dobie koncesija,,

ponatamu sami rezonirajte koj sme i sto sme,, zatoa nema da ne bide, ne temi ne organizacii ne sostanoci, se dodeka nesto vakvo postoi vaka i ke bide ,,

reakcii za vcerasniot gest imalo deneska i vo ljudge vo vrvot, a inspektorkata se ogradila deka toa bilo samo za odrzuvanje natprevari, i deka ke moze da se lovi ;) ;) ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 09, 2012 9:08 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Мики воздржи се молимте со рушење на темата и навреди,.....ако сметаш дека лично си дал многу општо за риболовот, или конкретно за некоја вода кажи, биди пример за следење, тоа се бара, си чистел на Вратница супер, си следел мрест, супер, си во комуникација со чуварите за заштита, супер, тоа е добар пример.......ако се пронаоѓаш во некое здружение кажи си во кое, ако си во Рибар можеш да отвориш посебна тема во некоја од темите во подфорумот за рибар, да побараш состанок, да наметнеш тема, ова е општа тема за сите здруженија

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 09, 2012 9:09 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Mene ribolovot mi znaci mnogu vo zivotot ( veruvam i na mnogu drugi ).
Na pocetokot e razbibriga, ventilce od sekojdnevnite problemi. No kako tece vremeto stanuva mnogu poveke od toa, pasija, opsesija. I se poveke vreme se odvojuva za nego.
Slicno i so ribar.com.mk
Mesto kade ke se srekavaat vljubenici vo ribolovot, ke diskutiraat, davaat svoj mislenja no i procitaat tugi iskustva.
Sledi Zdruzenie koe vo najgolema merka ke gi pocituva zdravite ribolovni kodeksi.
Seto toa prerasna vo druzenje na istomislenici vodeni so edna ideja, da se educira, zastiti, poribi.
Ne e vozmozno toa da se pravi na nivo na drzava, no mozno e na odredena voda koja bi se zemala pod koncesija.
Ne veruvam deka nekoj od nas ne saka dobro organizirana voda, so pravila i pocituvanje na istite, voda koja se cuva i poribuva i na koja so zadovolstvo ke se otide na prosetka, ribolov, vikend i na koja vo sekoe vreme ke najde nekoj svoj istomislenik. Voda na koja ke nema mrezari i krivolovci, kade ke se pocituvaat minimalni merki i vreme na mrest. Voda koja moze da stane, voda so kapitalni primeroci no i polno so ostanati vidovi na ribi.
Da nema potreba da se razmisluva kade da se odi na riba, tuku da se znae deka tamo sekogas ,, jade ,,.
Vredi li za ova da se angazirate ? Da ucestvuvate vo seto toa ? Da se rastrcate i pomognete ?
Ova Vi go velam ne za drugo tuku zaradi toa sto ova ne mozat da go pravat ,, tri kokicinja,,.
Ne e bitno dali se trite kokicinja nekoj trojca od forumov ili tri zdruzenija kako Drim, Bregalnica i Kozjak ....
Za ova e potreben angazman od site Vas.
Angazman koj fali.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 09, 2012 9:11 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
ilija НапишиCOLON
.
Na eden sostanok i Howitz me podrazmisli razgovarjki za clenstvoto kako edna masa koj moze da bide promenliva(izvini ako loso parafraziram) ama se vospostavi deka e vistina.Vo daden moment imas nekoj lica koj se aktivni,pa drugi,pa nekoj e entuzijasta,nekoj kritikuva.... seto toa e clenstvo.
Точно ме парафразираше Илија.

Импулсивни желби и импулсивни реакции не придонесуваат никакви решенија, а сигурно нема да придонесат за концесија која верувам „ќејфот“ за да се има вода е поголем отколку самата ангажираност за водата.

Ете, пак иста дискусија како за концесиите, сите ќе дадат поддршка, сите ќе се изборат и на крај никого го нема. Пак иста ваква тема после 1 година. Додека не се пројави активизам кај сите, само ќе лебдиме во безвоздушен простор како космонаути.

Јас бев по риба минатата недела и чистев и вратив во Скопје околу 4-5 ќеси со ѓубре (конзерви, шишиња итн). Кај идам, чистам.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 09, 2012 10:06 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
Boris -ribar.com.mk НапишиCOLON
Јас не гледам дека темава е за РИБАР 2011, мислам дека Полиз лошо ја сватил, а Мики уште повеќе. Значи темата е за состојбите во Македонија кои не се сјајни, да беа состојбите добри сигурно немаше ниту да има нови здруженија.................
saso НапишиCOLON
Почитувани колеги форумџии,

Во изминатиов период овдека на форумов паднаа куп дискусии за разно разни теми, се отворија бројни дискусии, форумџиите дадоа доста идеи, дел од нив реализирани (амблеми, маици, здружение, борба со рибокрадци, повеќе седенки), дел сеуште не.

Генерално, ribar сајтот и форумот станаа главно збиралиште на љубителите на риболовот и главен рибарски медиум кој станува се погласен.

............................
Една од идеите и проектите произлезена овде на форумот е и здружението Рибар 2011, ......идеата се преточи во реалност, се оформи здружението, ни требаше формалност за да влијаеме на дел од работите за кои се залагавме, формалноста ја добивме. Се поставува прашањето, кој се вклучи во работата на здружението, како се вклучи, со што помага, доволно ли е тоа, може ли подобро ?

........................................
....................
Лесно е да се каже дека сакаме концесија на вода која би си ја гледале, пазеле и мазеле како своја.
Арно ама на тоа поле некако се застана !?!

Да Ве слушнам.....
Не е дека сум ја сфатил јас лошо темата :roll: една од пораките на Сашо е токму поентата на новото наше здружение РИБАР 2011 и прашањето околу земањето концесија....на тоа јас се навратив,ама сфаќам дека нема потреба да му објаснувам на некој со ограничено сфаќање за целите на РИБАР 2011,и затоа се повлекувам од секакви дискусии и конфронтации по повод оваа тема.Иднината ќе покаже дали форумот и здружението ќе се развиваат како досега или ќе си останеме само неколкумина.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 09, 2012 10:39 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Ne znam kako da pomogneme MRF da mrdne nekako ne deka nekoe zdruzenie ne pokusalo ama slabo odi a ima mnogu drustva sto gi kontrolira i nekako im odgovara ovaa nivna politika.

Vo nekoj moj postovi napisav deka treba da sednat mnogu zdruzenija na zaednicka masa za dogovor i zaednicki celi okolu poribuvanje,mrest ,takmicenje ama ne odi nekako i normalno ne odi preku forumot jest deka ke procitaat mnogu od niv.

Ima mnogu temi koj moze da se realiziraat da ne naveduvam nekoj od niv ama eve na primer kako den na ribata ili nekoja ekoloska akcija ama bara trcanje isto kako sto bara trcanje za borba protiv ribikradci.

Za Ribar 2011 nekako nejkam da diskutiram ovde bidejki si ima mesto vo forumot i se ocekuva skoro viduvanje pa tamu ke vidime sto ponataka ma da za sve e potrebno kes od konsecija do poribuvanje i za drugi aktivnosti ali potesko se naoga i normalno trkaci koj ke trcaat za sve a se malce.

Mojte aktivnosti na teren barem mojata ekipa dodeka ribolovime go sobirame celo gubre i nase i tugo i go spaluvame dali bilo toa kozjak dali vardar sekade isto deluvame, zapazuvame mrest na riba i ne ribarime koga se mresti.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Aпр 10, 2012 11:36 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
7-8 forumdjii napisaja i kraj kraj kraj.
Ova e za site da vidime sto moze da podobrime ama nekako na site im e ubavo????????

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1234»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 27 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY