www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Ное 27, 2024 2:28 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Писмо до МВР
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 5:23 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
алоо келтан.....за каков образ правиш моабет, ...јас не гледам што е различно помеѓу првиот и вториот допис, и во првиот и во вториот се бара ФАЌАЊЕ НА МРЕЖАРИ, јас за тоа не сум чул, незнам дали ти си чул......каде законот проработел ? врз тие со трски и нив не ги оправдувам, ако ги подбрале се по закон, мислам дека им нема спас, ама секој со свој памет и со своја одговорност.....се знае каде се бара законот да проработи....според мене текстот е во глобала добар и треба да се пушти.......а сосема друга работа е што мои извори укажуваат дека Првиот допис на Рибар најверојатно уште не е ни прочитан, можеби и грешам

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 5:38 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Allo Boris . Koj i so koe pravo ovde bara da gi pomiluvaat tie rekreativni ribolovci koi se zateknati vo krivolov? Toa prasuvam . Mrezarite se druga prikazna. . .. .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 5:38 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Јан 20, 2012 1:45 am
МислењаCOLON1507
Boris -ribar.com.mk НапишиCOLON
daniel_veles НапишиCOLON
bravo za dopisot..no imam edna zamerka do avtorot...Kade e na spisokot Velesko Ezero za koe znaeme deka i den denes se mestat mrezi so kilometri i toa sred bel den???
pozz
Даниел, раководстовото на Бабуна не убедуваше дека езерото сега се чува како никад, дека таму цветат рози, башка никој не пиша за Велешко во темата отворена за тоа кои да бидат локациите

Boris,kolku sto jas znam ,rakovodstvoto na Babuna seuste ja nema potpisano koncesijata za ezeroto,taka da neznam so kolkavi ingerncii raspolaga za cuvanje na ribniot fond.Deka konecno nesto pocna da se prevzema vo vrska so cuvanjeto na Velesko,sum svedok i samiot.Babuna veke angazarise kompanija za obezbeduvanje koja zaedno so clenovi od drustvoto patroliraat po bregovite na ezeroto.No za zal mislam deka propustot od strana na drzavata za izdavanje na koncesii i nivnoto docnenje,go znae sekoj ribokradec pa zatoa se slucuva toa sto se slucuva.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 5:47 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Keltan НапишиCOLON
Allo Boris . Koj i so koe pravo ovde bara da gi pomiluvaat tie rekreativni ribolovci koi se zateknati vo krivolov? Toa prasuvam . Mrezarite se druga prikazna. . .. .
добро бе келтан еве ајде состави едно писмо ти, ова писмо како што кажа сашо не е пратено уште, ај склопи едно ти да видиме како треба да изгледа, па да дебатираме и по него, што се бара и со кое право се бара.....може и други да склопат по некое писмо па да дебатираме.....А иначе Сашо е Претседател на здружението, Сашо има пристап до дописите и мејловите кои стгаат до официјалната мејл адреса на сајтот, повеќе луѓе го информираат и тој се информира, овде е модератор ги абсорбира сите негативни и позитивни влијанија кој доаѓаат по повод првиот допис, еве неколку причини за тоа “со кое право“

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 5:55 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Skoro sekoja vikendica tamu krie mrezar.Edno ime znam nekoj Rade od Skopje .....cesto prilepcani mi go spomenuvaat deka pustal mrezi ..Zar stvarno mislite deka ne mozat da gi fatat mrezarite ako sakaat? dodeka reces keks ce gi soberat .a zosto ne e taka ne go znam odgovorot..samo bi nagajdzal .. .
Ama da baram .da molam da gi postedat tie sto pravele krivolov,na pamet ne bi mi doslo.a Vie sakate tokmu toa da go napravite? Moze li da ja znaam pricinata za takov gest? Utre i mrezarite ce pobara nekoj da se pomiluvaat ??

Последна промена од 1 на Keltan, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 5:55 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
daniel_veles НапишиCOLON
Boris -ribar.com.mk НапишиCOLON
daniel_veles НапишиCOLON
bravo za dopisot..no imam edna zamerka do avtorot...Kade e na spisokot Velesko Ezero za koe znaeme deka i den denes se mestat mrezi so kilometri i toa sred bel den???
pozz
Даниел, раководстовото на Бабуна не убедуваше дека езерото сега се чува како никад, дека таму цветат рози, башка никој не пиша за Велешко во темата отворена за тоа кои да бидат локациите

Boris,kolku sto jas znam ,rakovodstvoto na Babuna seuste ja nema potpisano koncesijata za ezeroto,taka da neznam so kolkavi ingerncii raspolaga za cuvanje na ribniot fond.Deka konecno nesto pocna da se prevzema vo vrska so cuvanjeto na Velesko,sum svedok i samiot.Babuna veke angazarise kompanija za obezbeduvanje koja zaedno so clenovi od drustvoto patroliraat po bregovite na ezeroto.No za zal mislam deka propustot od strana na drzavata za izdavanje na koncesii i nivnoto docnenje,go znae sekoj ribokradec pa zatoa se slucuva toa sto se slucuva.
Даниел, ни Рибар 2011 нема земено концесија, па волонтери од Рибар виделе мрежи на пазар, пријавиле, се организирале и мрежите се фатени.....Бабуна бар имаат и мотив плус, очекуваат концесија на езерото, по логиката на нештата таму не смее Пиле да им прелета, ама не е се логично на светов има и нелогични работи

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 6:01 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
келтан а да се вклучиш и на сајтот да пишеш нешто, да застанеш во одбрана на првиот допис...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 6:07 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
na koj sajt? ne te razbiram .. .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 6:14 pm