Boris -ribar.com.mk НапишиCOLON |
Видете сега,
1. јас ќе обезбедам просторија за оснивачко собрание најверојатно во некоја од скопскиве општини и како датум што почна да се нафрла е 18 декември во предвечерието на Св.Никола (како заштитник на оние кои одат на вода). Идејата да се побрза е за да пробаме да обезбедиме што повеќе членови и со тоа да имаме што повеќе членови во собранието на федерација (се гледа колку членови имало здружението во претходната година, за 2012, се гледа од 2011), ама да не бегаме од темата
2. во исто време јас ќе ги обезбедам и подготвам документите за во централен регистар
Условно засега проблем е некоја си канцеларија (тоа немора да биде формалното седиште на здружението) туку просторија која ќе ја држиме отворена од време на време, ќе доаѓаат луѓе да се зачленуваат, да земаат легитимации и сл. и секако да биде што помалку пари (имајте на ум и струја, вода, интернет
Ја знаете убаво ситуацијата по Скопјето,па верувам дека ќе изберете убава рибарска канцеларија,а за секретарка од мене предлог Моника Белучи,ако не ви одговара ...не сум моќен за по вредна.