www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 23, 2024 5:23 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2




Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ] 
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Mamec som/klen
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 11, 2014 1:34 am 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 17, 2011 9:33 pm
МислењаCOLON79
epa ovakoj , za pripremu na ovj mamac potrebni su slegjni rabote


600 gr - pileshki dziger
2 sardine - samo zejtin
Pileshki stek , koj ke se koristi kako mamac ,iseckan od po 3 cm i nagore .

Priprema :

Pileshki dziger i zejtin se stavljav u blender (dok ne bidne kako kasha)
Prethodno iseckani stekovi se stavljam u sad i se posipuev ss kashu od pileshki dzigeri .
Sve toj se ostavlja da ostoi 1 dn u frizhider za da gu apsorbira teshnost .

Zejtin od ribu se stavlja za da ga zadrzhi miris podugachak period .

Ovj mamac lichno ne mi e isproban , takoj da ostanue da nadopunite ?
sovet , mislenje . bez hejtanje :shake_hand:
Pozdrav i bistro


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Mamec som/klen
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 11, 2014 4:08 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Пикси,на мене не ми е јасно како пилешкото месо ке прима/задржи мирис од џигерот и уљето :?

_________________
When you walk through a storm hold your head up high.....and don't be afraid of the dark.... at the end of the storm Is a golden sky....

Alliance Carp Team


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Mamec som/klen
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 11, 2014 10:35 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Ное 02, 2010 4:56 pm
МислењаCOLON2186
ЛокацијаCOLONСкопје
Си прима мирис, маринирање на месото го викаат кувариве.
Клен си јаде и на не маринирано пилешко (проверено) :)
Така да ова би требало да е подобра варијанта, ке проба некој па ке каже.

_________________
[ img ]


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Mamec som/klen
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 11, 2014 10:52 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Jул 05, 2013 5:01 pm
МислењаCOLON621
Знам дека на пилешки џигер го ловат на Беровско езеро. Го размрзнуваш од пакетчето и маваш. Е сега ако го маринираш, би требало да има појак мирис и да го привлекува кленот/сомот.


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Mamec som/klen
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 11, 2014 11:36 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Ное 02, 2010 4:56 pm
МислењаCOLON2186
ЛокацијаCOLONСкопје
Џигерот лесно паѓа од јадичка, месото е по цврсто и подолго ке остане.
Пишав проверено бидејки еднаш случајно пробав во Охрид, пошто немав при рака ништо друго освен остатоци од пилешки батаци. :lol:
Заклучок, кленот ги обожава :D

_________________
[ img ]


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Mamec som/klen
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 11, 2014 11:42 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
пилешкиот џигер треба дополнително да се врзе за јадичката со лицна или некоја друга тенка жица за да не паѓа од јадица ;)

_________________
Često popričam sa samim sobom, ali nemo'š budali dokazati.
[ img ]


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Mamec som/klen
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 11, 2014 12:02 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Ное 02, 2010 4:56 pm
МислењаCOLON2186
ЛокацијаCOLONСкопје
Е да, уште нешто ми текна, гледам рецептов содржи зејтин.
Обавезно да се капне една капка супер лепак врз чворот
од јадичката, пошто од мрсното истиот попушта.

_________________
[ img ]


Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ] 

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2


Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 11 and 0 гости


Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum