www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 24, 2024 1:39 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS56789ELLIPSIS25»

Дали сте за порибување на нашите води со неавтохтони риби?
1. Да со штука. 42%  42%  [57 ]
2. Да со смуѓ. 26%  26%  [35 ]
3. Да со бас. 14%  14%  [19 ]
4. Да со некоја друга риба(наведете во коментарот која). 4%  4%  [5 ]
5. Не 15%  15%  [21 ]
Вкупно гласовиCOLON137
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 9:55 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Poliz НапишиCOLON
автохтони и неавтохтони риби
За понатамошна дискусија, автохтони и алохтони :)

Ицо, не младица, ГЛАВАТИЦА, многу слична риба, која е автохтона кај нас, и тоа во Радика и Црн Дрим (значи и за Мавровско би била автохтона)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 9:58 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... Филип, nasiot "zacin" vo forumov :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 9:59 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
ico baits НапишиCOLON
Lepi НапишиCOLON
Stole НапишиCOLON
Мислам дека Келтан даде НАЈЛОГИЧЕН одговор...“Zatoa sto ne im e mestoto tuka! prirodata nasla nacin koj kade ce zivee јас само ќе додадам.... и така РАСПОРЕДИЛА
[ img ]
koja priroda bre brat ..brani pravime vestacki ezera ....priroda na dojran prespa i ohrid...
Ицо тие брани се скоро направени така да тој аргумент не држи. ТИЕ РИБИ ГИ НЕМАЛО многу време пред браните да се направатг.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:00 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
pak mnogu ja shirime temava iskacha kako da sakame da pushtame vo sekoja kapka voda neavtohtona riba ahahhahh abe zborime za nekoe ezerce simbolichno neshto da se pushti da ima zivot.kolku ezerca ima niz drzavava prashina shto fakaat shto se mrtvi?nije da bevme volku jaki na poribuvanje do sega ruzi ke cvetaa od vodata a ne kesi i shishinja...
znachi ne e nikakov problem da se najde nekoe mesto shto e zapostaveno i ne aktuelno i da se poribi pa makar i so pirani i zebri da shetaat.zborime za nekoja vodichka da se poribi i nishto poveke.nije da sme srekni i toa da se desi pa makar i badar ezercata da bidat toa a vaka kako ja fativme nije rabotava kako utre da ke doagaat shleperi so riba i ke se pushta nasekade :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:07 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
akiribar НапишиCOLON
nije da sme srekni i toa da se desi pa makar i badar ezercata da bidat toa
На старите езерца во Бадар се пуштени штуки ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:09 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON1930
akiribar НапишиCOLON
pak mnogu ja shirime temava iskacha kako da sakame da pushtame vo sekoja kapka voda neavtohtona riba ahahhahh abe zborime za nekoe ezerce simbolichno neshto da se pushti da ima zivot.kolku ezerca ima niz drzavava prashina shto fakaat shto se mrtvi?nije da bevme volku jaki na poribuvanje do sega ruzi ke cvetaa od vodata a ne kesi i shishinja...
znachi ne e nikakov problem da se najde nekoe mesto shto e zapostaveno i ne aktuelno i da se poribi pa makar i so pirani i zebri da shetaat.zborime za nekoja vodichka da se poribi i nishto poveke.nije da sme srekni i toa da se desi pa makar i badar ezercata da bidat toa a vaka kako ja fativme nije rabotava kako utre da ke doagaat shleperi so riba i ke se pushta nasekade :lol:
Аки ако прочита погоре во цитатот на Филип и “Обама“ е така населен...несакајќи.. и азискиот шаран во америка... имало поплава и побегнал од рибник...значи ние зборуваме дали треба или не треба иако поборниците за порибување досега не понудија издржан аргумент за нивното залагање. Ај да се дополнам..можеби и ние сем она дека... ne im e mestoto tuka! prirodata nasla nacin koj kade ce zivee

Последна промена од 1 на Stole, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:10 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Strucnjaci bea i tie sto go pustija Grass carp (beliot amur) vo Amerika pa videte do kade doteraa,,vojskata so elektricni ogradi go brani gorniot tek na misisipi,da ne navleze vo ezerata gore.Problem kaj niv (moe mislenje) e sto nemaat grablivec da go drzi pod kontrola..isto vo Evropa.za amurot tvrdea ''strucnjacite'' deka NE MOZE da se mresti.Po 20-25 godini izleze deka MOZE ?? go poribija kako cistac na kanalite od treva ama ete amurot najde nacin da se mresti ! Posledicite od toa doprva ce gi gledame i vo evropa.Stukata vo Crna i sekade seuste ja nema vo kolicini pa da znaeme sto i kako ce bide,Jas da se prasam bi ja pratil od kade sto dosla....Smudjot isto,na velesko go ima ama kolku? Znam deka go ima mnogu odamna tamu ama nekako ne mu odi.....
JA ssum kategoricno protiv sekakvo poribuvanje na novi vrsti ribi ,pa i protiv kaliforniskata pastrmka , ja potisnuva potocarata ,se melezi so nea ? Komu mu treba toa? Sto fali da imame samo potocara,Neka ja zastitat vo mrest,neka poribat pa ce zboruvame dali potocara ili kalifornisko sr...nje sakame :D
KOJI strucnjaci,seuste pojma nemame za toj zivot vo vodata...

Последна промена од 2 на Keltan, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:12 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
Stole НапишиCOLON
...значи ние зборуваме дали треба или не треба иако поборниците за порибување досега не понудија издржан аргумент за нивното залагање.
Епа јас не гледам некој да понуди издржан аргумент за опасност од порибување со штука,смуџ.......Еве цел свет порибува со штука оти утврдиле дека не го руши балансот туку дека е доктор,прочистувач.Само кај нас се мисли дека од штуката ќе настрадаат другите риби.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:14 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... pa site koi sakaat da lovat Stuka, pali kolata i ojte na Crna ;) Ne morat site vodi sega da gi poribvime, trebelo ne trebelo. Jas sum najzarazen za riba koja e aktivna na vestacki mamec. Koj mi e kriv ko ovie bandititve so mrezive vo OE go ispraznija vkraj od Pastrmkata, a bogami i so blinkerite so vlecenje go ispraznaja, po 50 blinkeri na kajce :evil: Abe zaborajv, Cacko bese kriv, taka :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:15 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON1930
Poliz НапишиCOLON
Stole НапишиCOLON
...значи ние зборуваме дали треба или не треба иако поборниците за порибување досега не понудија издржан аргумент за нивното залагање.
Епа јас не гледам некој да понуди издржан аргумент за опасност од порибување со штука,смуџ.......Еве цел свет порибува со штука оти утврдиле дека не го руши балансот туку дека е доктор,прочистувач.Само кај нас се мисли дека од штуката ќе настрадаат другите риби.
Полиз има ли посилен аргумент од ....“ ne im e mestoto tuka! prirodata nasla nacin koj kade ce zivee

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS56789ELLIPSIS25»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 7 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum